Rivella Serafino

"Wij zijn met twee personen, hebben twee hectare wijngaarden, verbouwen twee druivensoorten en maken twee soorten wijn", is de opening van Teobaldo Rivella. Samen met zijn vrouw Maria Musso ontvangt hij ons in Barbaresco, waar hij Barbaresco wijn van de Nebbiolo druif en Dolcetto wijn van de Dolcetto druif maakt. We zijn te gast bij een al iets ouder echtpaar dat in 1967 de eerste fles Barbaresco bottelde. Teobaldo maakt volgens zijn zeggen de wijn in zijn wijngaard. Zijn ingrediënten zijn een flinke dosis passie, opoffering en acceptatie van wat de natuur je geeft, of dat nu goed of slecht is. Hier worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of meststoffen gebruikt. Je moet gewoon geluk hebben met ieder seizoen.

In de kleine cantina, gelegen onder het woonhuis heerst een serene stilte. In de grote eiken vaten wordt alle tijd genomen die nodig is voor de gisting. "We bottelen pas als we denken dat de tijd daar rijp voor is, zonder haast, op het tijdstip dat de natuur ons zegt dat het juiste moment er is", licht Maria toe terwijl ze liefdevol met haar hand langs het hout gaat. De oude traditionele methoden die ze toepassen zijn overgedragen door de voorvaders van Teobaldo en Maria. "Wij geven de voorkeur aan deze traditionele boven een moderne wijn", stelt Teobaldo.

De verschillen in de wijn tussen de verschillende jaren komen oprecht tot uitdrukking als we de Barbaresco proeven. Niet dat de ene jaargang beter is dan de andere, maar wel anders. Terwijl Teobaldo zijn andere passie, het wielrennen en zijn bewondering voor Fausto Coppi deelt met mijn echtgenoot, proberen wij ons te concentreren op deze prachtwijnen. Van ons mag deze traditie blijven! En ach, dat hier nog geen gebruik wordt gemaakt van een computer en alle bestellingen via fax verlopen, komt uiteindelijk ook wel goed.

Details
Productie per jaar in aantal flessen: 
10 000
Oppervlakte van de wijngaard in HA: 
2.00HA
Druivensoorten: 
Adresgegevens: 
Rivella Teobaldo, Località Montestefano 6, Barbaresco (CN)

Producten van deze wijnmaker

Volle rode wijn

Dolcetto
€28,50

Krachtige rode wijn