Ròdon, Bardolino Chiaretto DOC 2018

De Bardolino Chiaretto is een rosato die Matilde Poggi maakt van twee druivensoorten: de Corvina en de Rondinella druif. Van beide soorten wordt eerst apart wijn gemaakt. Het sap van de druiven blijft zes tot acht uur weken op de schillen voordat de gisting begint. Dit geeft een mooie diep roze, bijna licht rode kleur aan de wijn. Na de gisting blijft de wijn tot de botteling in het voorjaar, in stalen tanks van 50 hectoliter rusten.

Er ontstaat zo een elegante fruitige rosato met geuren die zich achter elkaar ontwikkelen. Verse en geurige aroma's van wilde rozen worden opgevolgd door intens geurende wilde aardbeien en rode bessen. Samen geven ze een heel directe frisheid en fruitigheid aan de wijn. In de mond heeft de Chiaretto een mooie balans tussen de fijne fruitige aroma's, de mineralen die karakteristiek zijn voor deze streek aan het Gardameer, de zuren en de zachte looistoffen. In de afdronk zitten de smaken van die verrukkelijke wilde aardbeien. Le Fraghe, de naam van dit mooie wijnhuis, heeft wellicht zijn oorsprong in het latijnse 'fragum' dat aardbei betekent. De beste naam met deze heerlijke Bardolino Chiaretto!

€11,00 incl. BTW
Regio: 
Wijnmaker: 
Details
Soort: 
Rosato
Stijl: 
Rosato
Inhoud: 
75
Beschikbaarheid: 
Op voorraad
Alcohol: 
12,00%
Schenktemperatuur: 
8-10
Gastronomie: 
Lekker bij voorgerechten, gerechten met ei, bij licht, delicaat wit vlees of gevogelte, zoetwater- of zeevis en bij verse kazen
Appellatie: 
Bardolino Chiaretto DOC