over ons

In 2012 besluiten Olga en Elias, moeder en zoon, om samen de opleiding tot sommelier te gaan volgen. Besmet door het wijnvirus gaan ze samen op speurtocht in alle windstreken van Italiƫ naar natuurlijke wijnen. Want deze wijnen willen ze hier op de kaart gaan zetten. Natuurlijke wijnen die belangrijke waarden en opvattingen van de wijnmakers uitdrukken, waarden en opvattingen die zij delen. Als na hun producentenbezoeken de eerste bestellingen binnenkomen, is 'slow wine' te Kanne in 2014 een feit.

Elias en Olga vinden het belangrijk om vanuit hun overtuiging te werken. De overtuiging dat de tijd wordt genomen die nodig is om een goed resultaat neer te zetten in plaats van alles zo snel mogelijk te doen. Door de juiste hoeveelheid tijd te nemen voor de dingen die je wil doen, kun je je verdiepen en meer plezier hebben. Want we zijn vaak te veraf komen staan van het product dat we gebruiken. Ook voor wijn geldt dat we meestal niet meer weten hoe en door wie het product is gemaakt. Slow wine wil af van een onpersoonlijke karakter van wijn en vindt het belangrijk om een brug te slaan tussen de wijnmaker en degene die de wijn in het glas heeft. Zij biedt daarom alleen natuurlijke wijnen aan, wijnen die uitdrukking zijn van de mens die ze maakt en de plaats waar ze gemaakt zijn.

Een brug slaan betekent ook dat Elias en Olga aan de ene kant direct contact nodig hebben met de wijnmaker, een contact dat leidt tot verdieping en begrip van hetgeen de maker beoogt. Aan de andere kant hebben ze direct contact nodig met hun klanten hier, om het verhaal achter de wijn, het verhaal van de maker en omgeving door te kunnen geven. Een online contact biedt hier weinig mogelijkheid toe. Het is slechts een hulpmiddel om te bestellen. Zij nodigen u daarom van harte uit om in Kanne te komen, waar zij u graag over hun wijnen vertellen.

Indien u vragen heeft of een afspraak wil maken kunt u dat laten weten via het contactformulier of telefonisch via het nummer +32 (0)12 457425. Zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Tot ziens,
Elias Fraikin | elias@slow-wine.net | gsm +31 (0)6 10 37 58 64
Olga Haveman | olga@slow-wine.net | gsm +32 (0)468 18 94 93