Le Fraghe

"Voor Bardolino moet je bij Le Fraghe zijn!", is het overtuigende advies van een Italiaanse wijnvriendin uit Veneto. Matilde Poggi, de maker van deze Bardolino's heeft regionale en landelijke bekendheid, maar wordt ook verder in Europa en over de oceaan gewaardeerd. "Wijn is op de eerste plaats om te drinken", vindt Matilde, die haar Bardolino op de kaart heeft gezet als een directe en een voor ieder toegankelijke wijn. De wijnen van Le Fraghe blinken uit in frisheid, fruitigheid en drinkbaarheid.

Le Fraghe is gelegen in een schilderachtige omgeving vlakbij het Gardameer, grenzend aan de heuvels van Verona. Matilde houdt van het landschap, van de bergen in het Noorden die bijdragen aan het typisch mediterraan klimaat van het Gardameer en de Adige vallei waar de wind zorgt voor de afkoeling. "Ik houd van de aarde, van elke meter die hier weer anders is, voortgebracht door de gletsjers die in de oudheid het stroomgebied van het Gardameer en de Adige vallei hebben uitgesneden".

Matilde is haar vader dankbaar voor de gelegenheid die hij haar heeft geboden om daar te wonen en het land te behouden. Zij heeft herinneringen aan haar kindertijd, waarin ze al gefascineerd werd door deze wereld van wijngaarden en wijnen, door de verschillen tussen de seizoenen, herinneringen aan het oogsten als ze uit school thuis kwam. Van deze wereld wilde zij ook deel uitmaken, hier wilde zij ook aan bijdragen. Zij wilde leren naar de aarde en de wijngaarden te luisteren en hun kenmerken in de wijn tot uitdrukking te laten komen. Alles wat Matilde nu doet is gericht op het respect voor en het behoud van haar land met zijn unieke karakter. "Ik hoop dat ik het op een dag weer kan overdragen aan mijn drie dochters, die het op hun beurt weer kunnen behouden voor hun kinderen", zegt Matilde.

Matilde werd in 2013 verkozen tot voorzitter van de Federazione Italiana Vignaioli Indipendenti (FIVI) (Italiaanse federatie voor onafhankelijke wijnproducenten).

Details
Productie per jaar in aantal flessen: 
90 000
Oppervlakte van de wijngaard in HA: 
32.00HA
Druivensoorten: 
Certificering: 
ja
Adresgegevens: 
Le Fraghe, Località Colombare 3, 37010 Cavaion Veronese (VR)