Cantina Filippi

Cantina Filippi heeft behalve een mooi agriturismo ook een camperplaats waar we gebruik van kunnen maken. Het is donker als we arriveren en voordat we onze camper installeren worden de handen geschud met Filippo, de eigenaar. Hij is niet alleen, het lijkt zelfs wel feest. Versierd met lichtjes staan voor de prachtige oude boerderij de tafels klaar met verschillende wijnen, gasten staan te babbelen met het glas in de hand. Dit is Italië en hier warmt men zich op voor de wijnbeurs die wij morgen ook gaan bezoeken. Filippo Filippi is een man van weinig woorden. Binnen enkele minuten staan we tussen zijn gasten, ook met het glas in de hand.

We volgen de weg van Soave omhoog naar Castelcerino. Ongelooflijk mooi, ruig en toch lieflijk is het hier. Later horen we van Filippo dat het gebied miljoenen jaren oud is en veel fossiel gesteente heeft als overblijfsel van de zee die hier ooit stroomde. Rotsen van vulkanische oorsprong zijn bezaaid met de mooiste wijngaarden. Het landgoed van Cantina Filippi ligt tegen de heuvels, de wijngaarden in harmonie met de omringende natuur. Afhankelijk van de hoogte en de oriëntatie selecteert Filippo lokale druivenvariëteiten voor zijn wijngaarden. De hoogtes variërend van 320 tot 400 meter. De aanwezigheid van het bos met een zacht briesje en goede temperatuurverschillen tussen dag en nacht dragen bij tot een perfect microklimaat.

Filippo leren we kennen als een bescheiden, integere persoon. Naarmate je hem beter kent, vertelt hij ook steeds meer. In de wijn komt de maker tot uitdrukking. In eerste aanzet is de wijn bescheiden, lijkt zelfs iets verlegen. Langzaam opent hij zich in de mond en komt hij vrij. Een stroom van geuren en aroma's van de plek waar hij gemaakt is.

Details
Productie per jaar in aantal flessen: 
40 000
Oppervlakte van de wijngaard in HA: 
20.00HA
Druivensoorten: 
Certificering: 
ja
Adresgegevens: 
Cantina Filippi, Via Libertà 55, Castelcerino ( VE)

Producten van deze wijnmaker