Serralunga, Barolo DOCG 2015

Een Barolo is een exclusieve wijn van de nebbiolodruif uit het gelijknamige plaatsje in het hart van Piemonte. Het zijn veelal zeer complexe wijnen uit het hogere prijssegment. Ferdinando Principiano produceert drie verschillende Barolo's. De Serralunga is gemaakt van druiven uit zijn jongste wijngaarden en is de meest directe Barolo die Ferdinando produceert. De complexiteit van de twee andere Barolo's Ravera en de Boscaretto neemt met de oudheid van hun druivenstokken steeds meer toe. Ferdinando vindt het belangrijk dat hij deze verschillende niveaus van Barolo kan uitdrukken. " Niet iedereen heeft immers eenzelfde voorkeur voor een zware en complexe Barolo.

Begin oktober worden de druiven handmatig geplukt. Na een weking van het sap op de druivenschillen volgt een gisting van ongeveer een maand, waarna de wijn 24 maanden rijpt in eikenhouten vaten van 20 en 40 hectoliter. Het resultaat is een prachtige volle Serralunga met een zalige balans tussen concentratie en body enerzijds en elegantie en verfijning anderzijds. De tanninestructuur is mooi aanwezig, gestructureerd en rijp. De wijn heeft fraaie zuren en een breed palet aan aroma's. Serralunga kan nog heel wat jaartjes op de fles rijpen, maar kan ook prima op jongere leeftijd gedronken worden. Een wijn die breed inzetbaar is bij feestelijke maaltijden en gelegenheden. Een mooie, zuivere en evenwichtige Barolo.

€37,00 incl. BTW
Regio: 
Wijnmaker: 

Druif:

Details
Soort: 
Rood
Stijl: 
Krachtige rode wijn
Beschikbaarheid: 
Op voorraad
Gastronomie: 
Serralunga is een wijn voor bij rijke, verfijnde gerechten, rood vlees of wild, maar ook een genot om zo in het glas te schenken met een mooi kaasplankje erbij
Appellatie: 
Barolo DOCG