Ripa di Sopravento, Vino Frizzante Bianco 2018

Ripa di Sopravento is een ambachtelijke witte mousserende wijn gemaakt door Vittorio Graziano uit Modena. De trebbianodruiven zijn afkomstig uit jonge, maar ook heel oude wijngaarden die prachtig zijn gelegen tegen de glooiende hellingen van Emilia Romagna.

Vittorio maakt zijn wijnen op "Metodo Ancestrale", wat inhoud dat hij de wijn tijdens de gisting bottelt, als er nog tien gram restsuiker in zit. Het laatste gedeelte te van de gisting voltrekt zich in de fles, waar het koolzuurgas dat ontstaat niet meer kan ontsnappen en er een bruisende zaligheid ontstaat. De wijn is ongefilterd en bevat nog steeds de gistresten. Dus de fles op tijd rechtop zetten voor het serveren, zodat het bezinksel onder in de fles kan zakken en let erop om het laatste glas voorzichtig uit te schenken.

Frisse verleidelijke aroma's van witte bloemen en bloesems, sappig en rijp wit fruit zoals appel en peer, met fijne graanachtige en gistige smaken. In de mond heerlijk prikkelend met fijne verfrissende bubbels. Zalig drinkbaar en een lekkere combinatie met koude hartige hapjes.

€17,30 incl. BTW
Details
Soort: 
Mousserend
Stijl: 
Mousserende wijn
Beschikbaarheid: 
Op voorraad
Appellatie: 
Vino Frizzante Bianco