Nur, Vino Bianco – Orange 2018

Corrado Dottori heeft prachtige wijngaarden gelegen in San Michele in de gemeente Cupramontana. Hier komen de druiven voor de Nur vandaan. De wijngaarden liggen in de in de vorm van een natuurlijk bassin, goed. De ligging op het Zuiden zorgen voor de perfecte rijping van de druiven, hetgeen noodzakelijk is voor de manier waarop Corradi er de Nur van maakt. De wijnstokken, geleid met het guyot-systeem, leveren ongeveer 40 hectoliter per hectare op.

Nadat de druiven met de hand zijn geplukt, volgt de vergisting van de most met de schillen in open vaten voor ongeveer ongeveer tien dagen. Dit wordt geperst en vervolgens overgeheveld in Franse barriques, waar de gisting verder voortzet. De wijn rijpt vervolgens op de fijne gistresten in de barriques voor een periode van een jaar. Deze manier van wijn maken levert complexiteit op, een wijn met aroma’s van vers afgesneden kruiden, zoethout, rabarber, bessen, honing, ziltigheid en fijne aardse tonen op. De wijn voelt fijn zacht, rond, warm en lichtjes tannineus aan en heeft een mooi evenwicht tussen de alcohol en de fraaie zuurgraad. Heel speciaal!

€20,50 incl. BTW
Details
Soort: 
Wit
Stijl: 
Volle droge witte wijn
Beschikbaarheid: 
Op voorraad
Alcohol: 
13,50%
Wanneer drinken: 
Op zijn top binnen twee tot drie jaar na het oogstjaar
Opvoeding: 
12 maanden Frans eiken
Sulfiet: 
18 mg
Gastronomie: 
Lekker bij pasta's en risotto's, prima begeleider van volle visgerechten met eventueel romige sauzen, heerlijk bij wit vlees en medium gerijpte kazen
Appellatie: 
Vino Bianco