Naturalmente Frizzante Bianco 2018

WAARSCHUWING dit is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ben je op zoek naar een frisse fruitige prosecco; een bubbeltje met een lekkere zoete impressie? Zoek dan aub verder, dit is een rock&roll mousserende wijn, met een uitgesproken karakter die haaks staat op hoe men een Prosecco kent.

Maurizio maakt de wijn van de Glera druif, hij wordt gebotteld met 9 gram restsuiker en vergist deze laatste grammen in de fles, zodat er als restproduct alcohol en koolzuurgas ontstaat dat niet kan ontsnappen. Hij geeft daarvoor de druiven een korte schildering, waardoor de prosecco lichtjes tannines heeft, de wijn wordt niet gefilterd en is dus troebel met sediment op de bodem. De aroma's van de wijn zijn net als de structuur wild en tegendraads, hoppig en koppig, gedroogde bloemen, mineraal, bijzonder en intrigerende geuren!

Dit is een wijn die uitdaagt, prikkelt en gevaarlijk verslavend is. Het vraagt wel enkele slokken of enkele glazen misschien om overtuigd te worden, maar mensen die ervan houden kunnen dan ook niet meer terug naar de saaie karakterloze bubbels!
TIJDELIJK UITVERKOCHT

€14,00 incl. BTW
Regio: 
Wijnmaker: 
Details
Soort: 
Mousserend
Stijl: 
Mousserende wijn
Beschikbaarheid: 
Uitverkocht, in bestelling
Appellatie: 
Prosecco DOC