Montefalco Rosso Riserva DOC 2015

Sagrantino is hier vaak onbekend. Degene die van volheid, tannines en intensiteit houdt, moét deze wijn echter eens in zijn leven drinken. De Sagrantinodruif wordt immers beschouwd als de blauwe druif met de meeste smaak en kleurstoffen en tannines ter wereld. Het is een kleine druif met een dikke schil, kleine tros en met een lage opbrengst. De wijnen hebben een stug en weerbarstig karakter, maar met een prachtig evenwicht, structuur en veel diepgang. Hierdoor zijn het wijnen bij uitstek die geschikt zijn om te rijpen. Strenge bitterheid maakt plaats voor een mondstrelende kracht.

De Montefalco Rosso Riserva bestaat voor 65% uit Sangiovese, de druif die hier de elegantie, finesse en zuurgraad aan de wijn geeft, verder is er 15% aan Sagrantino druiven aanwezig, die de kracht en het volume aan de wijn geeft, dan is de overige 20% een combinatie van Merlot en Cabernet Sauvignon, die hier de wijn afronden en sappiger maken.

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur en ziet er veelbelovend uit. Meteen ruiken we een intense wijn met zeer rijpe fruitaroma’s, kersen, rozijntjes en heerlijke balsemde en kruidige tonen. Het is een versmolten geheel. Een sensationele krachtige rijke rode wijn.

€29,00 incl. BTW
Details
Soort: 
Rood
Stijl: 
Krachtige rode wijn
Beschikbaarheid: 
Op voorraad
Appellatie: 
DOC