JPBr Ritrovato, rifermentato in bottiglia rosato 2017

"Deze ritrovato was een experiment met een gedeelte van de sangiovese druiven die Paolo normaal gebruikt voor zijn Poggio Tura. Hij wou ze graag laten hergisten en testen wat er in de mars zat. De halve pallet die hij als eindresultaat had was opzij gezet en uit het oog verloren. Toen hij hem zocht was hij niet te vinden, een jaar later kwamen de flessen tevoorschijn onder andere dozen. JPB. Van daar de naam ritrovato (=terug gevonden)

JPBr ritrovato is een lichte rode mousserende wijn van Paolo Babini die de heerlijke wijnen maakt van Vigne dei Boschi uit Emilia Romagna. Een wijn die de bubbels heeft door een hergisting; de wijn van oogstjaar 2017 wordt gebotteld met vers druivensap van oogstjaar 2018 waardoor hij opnieuw gaat gisten in de fles. De wijn heeft daardoor behoorlijk bezinksel waarmee u een leuke extra optie heeft; dit mengen door de wijn maakt hem complexer en romiger, met decanteren is hij helder, fruitiger en strakker.

De wijn ruikt funky, ruig, mineraal/aards naar gedroogde bloemen, kleine bosvruchten, geuze, vers deeg en een arsenaal aan rode vruchten. Lichte fijne tannines, bubbels die je gehemelte strelen en een zalige strakke droge afdronk."

€16,00 incl. BTW
Wijnmaker: 

Druif:

Details
Soort: 
Mousserend
Stijl: 
Mousserende wijn
Beschikbaarheid: 
Beschikbaar