Boscareto, Barolo DOCG 2010

"Il re dei vini, il vino dei re" De koning der wijnen, een wijn voor koningen, op geen enkele wijn meer toepasselijk dan op deze Boscareto van Ferdinando Principiano. Er worden jaarlijks slechts 4000 flessen van geproduceerd van de druif nebbiolo. De druiven komen van twee kleine stukken wijngaard met stokken van over de 40 jaar oud. De planten worden op een natuurlijke manier met veel aandacht en liefde verzorgd, er wordt ontzettend gesnoeid en zo krijgen de druiven, die op een optimale Zuid-Westelijke expositie in Serralunga d'Alba liggen, de perfecte rijpheid. Het is dan ook noodzakelijk dat iedere druif perfect rijp is want na de oogst krijgen de druiven een schilweking van meer dan twee maanden waarna de wijn 36 maanden rijpt in vaten van 30 hectoliter.

Het resultaat is verbluffend, de wijn is zo rijk en zo complex, het is intrigerend en een wijnliefhebber wordt er stil van. Het begint bij de fijne kruidige geuren, zoethout, leer, heerlijke rokerige nuances, gedroogde kruiden. Dan wanneer de wijn meer in contact komt met zuurstof worden deze aroma's versterkt en komen de diepe rijpe fruittoetsen naar boven, rijpe kersen, sappige zwarte bessen en bramen met fijne aroma's van bloemen en gedroogde bloemen. Wanneer de wijn in contact komt met de mond is dit een intense ervaring de tannines zijn krachtig en mondvullend maar rond en rijp. De zuurgraad is lang en verfrissend en zorgt ervoor dat de wijn niet stug is en de complexe intense aroma's lang blijven hangen in de mond.

Dit is werkelijk de koning der wijnen en een wijn voor koningen, een sensationele ervaring om deze wijn te mogen proeven.

€85,00 incl. BTW
Regio: 
Wijnmaker: 

Druif:

Details
Soort: 
Rood
Stijl: 
Krachtige rode wijn
Beschikbaarheid: 
beperkte voorraad
Appellatie: 
Barolo DOCG