Bardolino DOC 2019

Matilde Poggi houdt, net zoals met kinderen, van al haar wijnen. Maar de Bardolino is toch haar lieveling. De wijn betekent veel voor haar, omdat ze met deze wijn is begonnen, háár wijn, waar zíj haar zegje kon doen. Het is voor Matilde de uitdaging geweest om in deze wijn het territorium maximaal tot uitdrukking te laten komen. De Bardolino wordt net als de Chiaretto rosato gemaakt van twee druivensoorten: de Corvina en de Rondinella druif. Van de beide soorten wordt eerst apart wijn gemaakt, die zes tot acht dagen weekt op de schillen.

De Bardolino van Matilde is een geweldig soepele wijn, sappig met heerlijke aroma's van kersen, bosbessen, kaneel en zwarte peper. Zoals typisch is voor dit deel van Veneto aan het Gardameer, heeft de wijn een harmonieus karakter en minder heel uitgesproken smaken. De body is goed, de looistoffen zijn makkelijk en fijne zuren zorgen voor een goed evenwicht. Deze wijn begeleidt prima 'le due chiacchiere fra amici', ofwel een prima wijn om te drinken bij een onderonsje met vrienden.

€11,00 incl. BTW
Regio: 
Wijnmaker: 
Details
Soort: 
Rood
Stijl: 
Fruitige rode wijn
Inhoud: 
75
Beschikbaarheid: 
Op voorraad
Alcohol: 
12,00%
Schenktemperatuur: 
15
Gastronomie: 
Uitstekend bij wit vlees, rood vlees dat heel fijn bereid is, delicate smaken, kazen. Ook een hele makkelijke drinkwijn voor op een terras of op feesten.
Appellatie: 
Bardolino DOC