over ons

Na lange tijd in de gezondheidszorg werkzaam te zijn geweest, gooi ik het roer radicaal om, wanneer ik besluit als ondernemer een eigen zaak op te gaan zetten. Ik wil vertrekken vanuit mijn persoonlijk passie voor Italië, wijn, eerlijk eten en drinken en tegelijkertijd maatschappelijk bijdragen aan een eerlijke en gezonde samenleving nu en in onze toekomst. Puzzelstukjes vallen op hun plaats en het idee rijpt om aan de slag te gaan met wijnen uit Italië, met wijnproeverijen en een verkooppunt in België. Ik bespreek mijn plannen met mijn jongste zoon Elias met wie ik deze passies deel en ook hij wordt enthousiast, wil meedenken en praktisch ondersteunen in de opbouw van het project.

Elias en ik besluiten om samen de opleiding tot sommelier te gaan volgen. Besmet door het wijnvirus zetten we de volgende stap in de wereld van de wijnen. Samen gaan we op speurtocht in alle windstreken van Italië naar natuurlijke wijnen. Want alleen deze wijnen willen we hier op de kaart zetten. Natuurlijke wijnen die belangrijke waarden en opvattingen van de wijnmakers uitdrukken, waarden en opvattingen die wij delen. Als na onze producentenbezoeken in het afgelopen jaar de eerste bestellingen binnenkomen, is 'slow wine' te Kanne een feit. Ik kan als ondernemer aan de slag en krijg er samen met Elias een nieuwe leerschool bij.

Wij vinden het belangrijk om vanuit onze overtuiging te werken. De overtuiging dat we de tijd nemen die nodig is om een goed resultaat neer te zetten in plaats van alles zo snel mogelijk te doen. Door de juiste hoeveelheid tijd te nemen voor de dingen die we willen doen, kunnen we ons verdiepen en hebben we meer plezier. We komen tot de conclusie dat we vaak te veraf zijn komen te staan van het product dat we gebruiken. Ook voor wijn geldt dat we meestal niet meer weten hoe en door wie het product is gemaakt. We willen af van een onpersoonlijke karakter van wijn en vinden het belangrijk om een brug te slaan tussen de wijnmaker en degene die de wijn in het glas heeft. We bieden daarom alleen natuurlijke wijnen aan, wijnen die uitdrukking zijn van de mens die ze maakt en de plaats waar ze gemaakt zijn.

Een brug slaan betekent ook dat we aan de ene kant direct contact nodig hebben met de wijnmaker, een contact dat leidt tot verdieping en begrip van hetgeen de maker beoogt. Aan de andere kant hebben we direct contact nodig met onze klanten hier, om het verhaal achter de wijn, het verhaal van de maker en omgeving door te kunnen geven. Een online contact biedt hier geen mogelijkheid toe. Het is slechts een hulpmiddel om te bestellen. We nodigen u daarom van harte bij ons in Kanne uit of we komen graag naar u toe om over onze wijnen te vertellen.

Indien u vragen heeft of een afspraak wil maken kunt u dat laten weten via het contactformulier of telefonisch via het nummer +32 (0)12 457425. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Tot ziens,
Olga Haveman | olga@slow-wine.net | gsm +32 (0)468 18 94 93
Elias Fraikin | elias@slow-wine.net | gsm +31 (0)6 10 37 58 64